Sekitar event gsrforum.net go kart drag drif race

MegaGathering PD Gsrforum.net

MegaGathering PD Gsrforum.net
EAT SLEEP BOOST

Dxing at HF ... Bila nak merasa pakai ft867d nie

Teruja sangat nak pakai Hf set nie .. dan nak upgrade licence tapi nampak nyer masih tak boleh upgrade licence lagi sebab belum bersedia ..

Kecepatan menaip aku

Cuti jalan jalan carik makan.. Melako .. Bandaraya Warisan Sejarah Dunia

Salam lebih kurang 2 minggu lepas awal bulan saya satu famili dengan 9w2uty pergi jalan jalan carik makan di melaka ..Wah lama tak pergi melaka sekali pergi banyak lagi bertambah tempat menarik .. Paling best rivercruising Sg Melaka kalau malam lagi cantik aku naik siang macam kat luar negara lak rasa nyer.. Aku ada buat la street photog shoot ..tu pon kelam kabi sama nak jaga 2 heroes aku tu ..perhh berpeluh ... Ingat satu masa kena pergi sendiri la ambil cuti gie outing shot gambar gambar menarik di melako tu hehehee... So negok jer lah slide tu nanti aku upload lagi.
Nie sambung balik cerita melaka .. Aku pergi ahad dan balik isnin sebab nak get chipper prise untuk penginapan .. so dapat gak rm98 bilik besor dalam town ada bathtab.. Suka betul heroes aku mandi kat hotel tu .. lepas senin tu parking di area hotel seberang jalan tu .. aja tak best hotel nie .. tayar pancit baru perasan berhenti depan parking area Balai Police Bandar Melaka depan area Muzium Samudra ... berpeluh tukar tayar 30 minit gak lah dah lah pakai baju gsrforum.nat warna hitam nasib kain dia jenis sedap.... Dah tukar pergi semabok carik kedai tukar tayar tampal tayar perh tayar belakang kiri bocor 2 paku 1 screw ..Screw tu buat bocor tu. Lepas tu dah tukar tak puas hati mintak chec tayar depan kanan 2 paku tapi tak bocor meresap aja ..dah siap bayar rm20 rabak duit ..tak di sangka nak baget sangat ..lepas tu gie bandar melaka balik sampai kol 3 ptg baru bergerak balik last distinasi makan di kedai rehat di tepi jalan area alor gajah rumbia hehhehe boleh la.. Pergi balik ikut jalan lama .. heheheheheh boleh la layan...

New Comer New Callsign ... Always welcome.. to my xyl 9w2uty

Photobucket

Untuk Peminat Matellica zaman 80-90 series layan ni

APRS ... Jejak anda di ikuti

Majlis Jamuan Hari Raya di rumah saya 9w2rev dan xyl 9w2uty

Selamat Hari Raya Aidil fitri Maaf Zahir Batin

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir dan Batin dari Mazlan and Tuty sekeluarga kepada keluarga kami di Beranang dan keluarga di Kuching dan Serikei Sarawak .. Maaf zahir dan batin dari Lan Tuty dan Danish Idlan serta Darwisy Isyraf.

Mr Bullseye Brogweiner Turbo rated support 300hp to 500hp ..

mr bullseye ..... brogweiner... Hi .. nie aku bergaya dengan turbo besor pinggan.. brogweiner bullseye ett entanderd tip technology gila best kalau masuk kat turbo aku .tapi rega pon perhh 4k++ turbo aja.. Mau Rev to the Moon .. Injector mesti besor 700cc + management sekurang unichip pon ok emanage pon boleh gak.. ems1 piggyback ke smt6 ke .. option selain berdiri sendiri cth mt lt10s ke haltech e6k ke motec dan lain lain seangkatan.. Aku geram bila nak dapat pakai macam nie.. Nie masa tengah diskas sama kawan aku mivec turbo .. target 450hp on wheel .. semoga Abeast member aku dapat gain target.. kater setup atas knowladge dan berbincangan sendiri bukan resepi pomen.. that we call try and diy hahah............ happy boosting.

Monday, November 23, 2009

Mpv dari produa dah keluar teruja lak Alza nama nyer huhhuhu




cnp dari gsrforum.net
Spec kereta nie.
Alza Manual Normal ? RM56,00Alza Manual Premium- RM59,00Alza Auto Normal ? RM61,00Alza Auto Premium- RM64,00# 4 POWER WINDOW# STYLISH PROJECTOR HEADLAMP# TIMING CHAIN# PLAYER CD,MP3# FULL TANK 42 LITER,MYVI 4OL,VIVA 36L# 7 SEATER# AIRBAG,ABS WITH EBD# POWER STEERING# SPORT RIMS 15inch# ENGINE 1.5 DVVT,DOHC,EFILENGHT : 2540 mmWIDTH : 1415 mmHIGH : 1310 mmCOLOUR AVAILABLE : WHITE,PEARL WHITE,BLACK,SILVER,GREY,CLASSIC PURPLE.
Berbaloi ke tak berbaloi pakai tapi barisan ketiga tak ada ekon .. parah gak kalau time panas... avanza ada ekon.. exora tak pasti lak..
Dari spec engine dvvt macam avanza timing change dan exora timing belt ..power tak pasti kena uji pandu .. Pendapat aku pada zaman sekarang nie rega dia berbaloi untuk beli sebab tak semahal exora dan dari segi minyak jimat engine sama ngan toyota avanza saya ..cuma avanza tarik belakang driveshaft tak cepat tangkap ... kalau tarik depan driveshaft lagi cepat tangkap oo .. experince lama pakai tarik depan nie ...tapi pendapat aku minyak memang save ....
Minggu nie ada masa nak gie showroom produa nak uji pandu sama xyl masa grandlavina keluar kami gie uji pandu gak ehhehehe...
Adakah kerana Alza aku akan letgo wira gsr aku ............???????? delima mungkin tidak kot..kater dah nak habis bayor ...
Untuk matlumat lanjut layari website ini...http://www.perodua.com.my/index.php?section=ourcars&page=alza







Gsrforum.net Convoi Teluk Batik 2008 (27/28 Dis 08) Enjoy Viewing

My Avanza 1.5Echo Tarik Belakang spec

Nie kereta Toyota Avanza...Letgo Kelisa Ikan Emas aku .. tapi sayang gak kat kereta Kelisa Ikan Emas tu 5 tahun pakai tak ada masalah timing belt pon tak tukar 5 tahun tu . Production dan kualiti dari produa memuaskan..

Dah sampai masa ber alik ke jenama Toyota pulak dan salah satu sebab famili makan membesar dah dan ramai sedara mara mak ayah boleh angkut dengan Toyota Avanza nie..

Hajat nak angkat Toyota Wish di kira kira luar kemampuan angkat avanza aja lah nampak nyer..

new autobot avanza faceoff

Photobucket

stock std jinjang nie. bila nak merayap rendah sikit ok kot..

stand size shoes 14inci 5.5inci lebar

Interior
Photobucket

Photobucket

Communication Equitment
Photobucket

Yaesu ft8800r dual band dual monitor air band monitor

Antenna Quaterwave
quaterwave antena+magnet mount+rg58


My Ponies Rides

Ini adalah kereta buruk saya yang saya selalu guna pergi ke mana mana . Dengan kereta buruk ini la bawak saya gie mana mana.Aku beli pon second hand .. Kereta ini mengunakan nadi Gsr 1.800 cc turbo. Kengkawan cakap baby evo . Ntah la .. So far ok lah pakai sampai sekarang ... Aku maintain aja pakai . Ingat kalau ada duit lebih sikit mau spray warna lain aja di kereta nie . Sayang nak jual kereta pon dah jadi rare sekarang ni.

Photobucket




Exterior
Photobucket

Photobucket
Interior
PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket
Engine bay
PhotobucketPhotobucket Photobucket